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부산 지역 항만물류산업 경쟁력 확보 방안에 관한 연구

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dc.contributor.author 임동석 -
dc.date.accessioned 2017-02-22T06:09:39Z -
dc.date.available 2017-02-22T06:09:39Z -
dc.date.issued 2012 -
dc.date.submitted 56987-11-06 -
dc.identifier.uri http://kmou.dcollection.net/jsp/common/DcLoOrgPer.jsp?sItemId=000002175029 ko_KR
dc.identifier.uri http://repository.kmou.ac.kr/handle/2014.oak/9181 -
dc.description.abstract An environment of world marine port today is rapidly changing. The importance of a hub port is being maximized along with appearance of a large container ship, and Busan port is also growing with the goal as a hub port of Northeast Asia. Busan port currently has competitive power as the 5th top port in the world, but the increasing rate of transportation quantity is low compared to Shanghai port in China and other ports in Northeast Asia. For a port to obtain competitiveness, investment on infrastructures of a port is necessary and also it has close relation with an intraregional port logistics industry. However, a port logistics industry in Busan area has a hard time avoiding a small size due to the government support on major companies. Therefore, this study will analyze difficulties of small port logistics companies and the related companies as to vitalize port logistics industry in Busan area in hopes to help vitalizing regional economy. -
dc.description.tableofcontents 제1장 서론 1.1 연구의 배경 및 목적 1 1.2 연구의 수행 방법 및 구성 2 제2장 부산 지역 항만물류산업 현황 2.1 항만물류산업의 개념 및 특성 4 2.2 부산 지역 항만물류산업 현황 8 제3장 선행연구 고찰 3.1 항만물류산업 경쟁력 확보에 관한 연구 13 3.2 중소물류기업 지원에 관한 연구 17 3.3 시사점 19 제4장 부산 지역 항만물류산업 활성화를 위한 실증분석 4.1 연구범위 설정 20 4.2 설문지구성 및 분석방법 22 4.3 설문결과 정리 23 4.4 결과 분석 25 4.5 활성화 방안 33 제5장 결론 5.1 결론 및 시사점 36 5.2 연구의 한계 및 향후 연구 방안 38 참고문헌 첨부(설문지) -
dc.language kor -
dc.publisher 한국해양대학교 대학원 -
dc.title 부산 지역 항만물류산업 경쟁력 확보 방안에 관한 연구 -
dc.type Thesis -
dc.date.awarded 2012-02 -
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물류시스템학과 > Thesis
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